Jordi Marsal, periodista i autor del llibre Castor, la bombolla sísmica. 22 de gener de 2015

agoratarragona_jordi_marsalEl Jordi és tot energia i passió. Ha escrit un llibre amb una temàtica molt tècnica però va ser capaç d’explicar-nos de forma planera tot l’entramat empresarial i de poder darrera aquest projecte. Amb el Jordi vam estrenar el nostre nou format reduït a 20 persones que permet més comunicació amb el ponent.

 

 

 

Federico Bardají, antropòleg, autor del llibre Bonavista una biografia social. 12 de març de 2015.

agoratarragona_federico_bardajíEl Federico té una llarga experiència en temàtiques socials i és en aquest àmbit a on ha enfocat la seva carrera professional, ara ha escrit un llibre sobre la història i la realitat de Bonavista. Durant el sopar ens va dibuixar la història del naixement del barri, evolució i situació actual. Vam repassar anècdotes de la seva història i vam recordar sobretot uns anys de lluita social molt forta.

 

 

Agustí López, expert en màrqueting digital, director d’Inspira Project. 30 d’abril de 2015.

agoratarragona_agustí_lopezTots tenim marca personal, ja saps com gestionar-la? No creure en la marca personal també és una forma de gestionar-la. Sota aquesta premissa vam parlar de gestió de xarxes socials i el seu correcte ús per a treure’n el màxim de profit. La nostra és i serà una generació digital, estem preparats per les conseqüències. L’Agustí ens va introduir en aquest món.

 

 

 

Jordi Moreras, investigador i professor d’antropologia a la URV. 28 de maig de 2015

agoratarragona_jordi_morerasLa integració de l’Islam a Catalunya, és un dels temes que ha estudiat amb profunditat aquest antropòleg i professor de la URV. Ha realitzat diversos estudis sobre l’Islam al llarg de la seva carrera. Amb la temàtica “Quin Islam per a quina Catalunya?” ens va fer un repàs de l’evolució de les polítiques d’integració que s’han dur a terme durant els últims anys al nostre país.

 

Joan Antón, professional del sector turístic i advocat. 8 d’octubre de 2015

joan_anton_1Joan Anton, advocat i professional del sector turístic. Gran coneixedor del sector turístic local ja que hi ha treballat molts anys. Irradia la passió de qui l’ha viscut els últims anys molt intensament, primer com a director d’un càmping referent de la ciutat i ara a la seva nova feina. Amb un llenguatge planer ens va relatar la seva visió del que ha de ser el turisme, del tracte amb el client, les oportunitats que presenta el nostre territori i de la importància del factor humà en aquests nous turismes en plural que han aparegut. Després de la primera exposició entre plat i plat vam obrir un debat entre el ponent i els comensals. El Joan Anton és molt conscient dels punts fort i els punts dèbils dels recursos turístics de la nostra zona.


Miquel Puig, economista i autor del llibre “Un bon país no és un país lowcost. 26 de novembre de 2015.

miguel_puig_3

Darrer sopar de l’any. Segons el doctor Puig un bon país és un país decent, aquell on els seus habitants poden viure dignament amb un salari decent. La tesi del llibre pivota sobre un canvi a les polítiques econòmiques i públiques sobre tres premises bàsiques: apostar per un turisme que generi salaris més alts i no salaris baixos amb perfils laborals de baixa qualificació, una indústria productiva competitiva, per tant tornar a gaudir d’una política industrial amb visió de llarg termini i, sobretot, un salari mínim digne, per tal de convertir-nos en un país digne.