Carod-Rovira, una Catalunya de valors

posted in: Catalunya, General, Política, Societat | 0
A Josep-Lluís Carod-Rovira li agrada llegir, reflexionar i pensar el país. Es nota que en el discurs i sobretot en la seva construcció és on ell se sent còmode i on troba els espais per elaborar un discurs postnacionalista, fil conductor del seu discurs des dels anys 90. Els que fa temps que el seguim, hem escoltat molts cops les idees que ell fa anys que defensa: Una Catalunya de valors, social i inclusiva. Com sempre, després d’escoltar-lo hom se n’adona que realment aquest és el camí que com a país hem de fer. Sempre que ha estat així, quan els catalans hem sortit a guanyar, és quan el país ha fet grans salts endavant.
DSC04262
La conversa comença amb un repàs del que hem fet per arribar on som i després el debat gira al voltant d’on estem ara i si ho estem fent bé, i surt la pregunta inevitable de “i ara, què?”. Sempre és interessant parlar amb polítics que han tingut poder i que ara, un cop alliberats del discurs oficial, són lliures de parlar de temes amb més llibertat que quan tenien més responsabilitats que les seves estrictes opinions.
El Carod-Rovira ens va explicar les accions que havíem dut a terme en matèria de projecció exterior i sobretot la política social que s’havia dut a terme durant els seus anys al govern. De la importància que l’actual govern apliqui polítiques socials més enllà de les prohibicions de l’estat i que els catalans se les sentin seves més enllà d’ideologies. Polítiques socials que demostrin uns valors com a país i que tots els catalans ens sentim com a propis.

Leave a Reply