Joan Antón, Un turisme amb els peus a terra

posted in: General | 0

Aquest dijous 8 d’octubre vam poder gaudir d’un sopar-tertúlia amb el Joan Anton, advocat i professional del sector turístic. Començàvem el ja tercer curs dels sopars volent fer valoració de la temporada turística a la zona i per això vam trobar idoni convidar a una de les persones que més didàcticament explica el turisme a la nostra ciutat. El Joan Anton és un gran coneixedor del sector turístic local ja que hi ha treballat molts anys i irradia la passió de qui l’ha viscut els últims anys molt intensament, primer com a director d’un càmping referent de la ciutat i ara a la seva nova feina. Amb un llenguatge planer ens va relatar la seva visió del que ha de ser el turisme, del tracte amb el client, les oportunitats que presenta el nostre territori i de la importància del factor humà en aquests nous turismes en plural que han aparegut. Després de la primera exposició entre plat i plat vam obrir un debat entre el ponent i els comensals. El Joan Anton és molt conscient dels punts fort i els punts dèbils dels recursos turístics de la nostra zona.

Qualsevol ciutat que vulgui ser turística primer ha de ser còmode pels propis habitants, ja que els turistes no deixen de ser ciutadans efímers de la ciutat que visiten i pateixen i gaudeixen dels mateixos problemes d’aparcament, oci, serveis i sensacions que la resta mentre estan a la ciutat. En un món cada vegada més competitiu l’hospitalitat com a concepte turístic adquireix més importància perquè al final el que ens diferenciarà dels altres destins turístics serà segurament l’hospitalitat i caliu que ens hagin transmès en aquell lloc, exercint no només de professionals del sector sinó sobretot com a amfitrions.

Per acabar m’agradaria agrair a la gent que una altra vegada va tornar a venir al sopar i va inaugurar el cicle de sopars després de l’estiu i sobretot a la gent del Natural que ens hagin acollit novament com a hostes al seu restaurant i sobretot a la Maijo a la qual una grip l’havia deixat K.O. uns dies però ahir va tornar a exercir de perfecta amfitriona.

joan_anton 2

Leave a Reply