Jordi Moreras, la integració islàmica a Catalunya

posted in: General, Societat | 0

agoratarragona_sopar_jordi_morerasJordi Moreras ens va fer un repàs per les diferents polítiques d’integració, tant les que s’han dut a terme com les que no, dels últims anys a Catalunya. Es va parlar de les diferents generacions d’immigrants musulmans i les seves expectatives, del fenomen dels conversos recents, el paper de les comunitats d’origen en la integració, la continuació de les tradicions i l’adopció de noves costums. Els problemes i reptes d’integració de les noves generacions d’immigrants magribins també van ser un dels temes que es van posar sobre la taula. A més, es va fer un repàs de l’evolució de l’islamisme a casa nostra, el paper de les mesquites o l’evolució de la vestimenta de les dones, entre d’altres.

Normalment les places pels sopars són limitades a 20 persones però en aquest cas, amb un tema de tanta actualitat com l’Islam a Catalunya es va ampliar l’aforament perquè tothom hi pogués assistir.

Cal destacar que la Maijo i tot l’equip del Restaurant Al Natural ens va oferir un menú que va tornar a fer les delícies dels assistents.

Com sempre, gràcies a tots.

La integració islàmica

El Jordi fa 25 anys que treballa a les comunitats islàmiques a Catalunya i ha vist les coses bones que s’han fet aquests anys i les que no s’han fet per por a afrontar un tema polèmic per una part de la societat catalana, la por al desconegut i el desconeixement que tenim respecte a una part de catalans que representen mig milió de la població de Catalunya i que tenen molt a dir, si ells volen, en la construcció de la Catalunya del futur.

 

 

 

Leave a Reply