Federico Bardají, les arrels de Bonavista

posted in: Antropologia, General | 0

En aquest sopar vam tenir el plaer de tenir com a convidat a Federico Bardají, antropòleg social, va estar sopant amb nosaltres per explicar-nos les arrels i la història del barri tarragoní de Bonavista, fets plasmats al seu llibre “Bonavista. Una biografía social”

A través de les seves paraules vam conèixer de primera mà el naixement d’un dels barris més carismàtics de la ciutat, nascut a base de l’esforç i la unió de la immigració espanyola, que foren els primers a posar la primera pedra, i que entre altres curiositats ha vist néixer estrelles del flamenc com Belén López, estrella de ball flamenc reconeguda internacionalment.

Vam poder aprofundir una mica més sobre la història, l’evolució que ha patit durant els anys i la situació actual del barri que ha sigut en moments històrics escenari de lluites polítiques i socials de gran importància a Tarragona i Catalunya. En definitiva, la radiografia d’un barri amb molta solera i que els comensals van poder gaudir juntament amb el Federico.

Bonavista. Una biografia social

És la història d’un barri amb molt per explicar i a vegades desconegut i que no se li ha donat el reconeixement merescut. Amb aquest llibre, Ferderico Bardají fa la justícia històrica i social que es mereix.

Mitjançant testimoniatges, memòries, documents inèdits, anècdotes i fotografies: en aquest llibre els veïns del barri de Tarragona podran trobar quin és la seva pròpia història col·lectiva, la que ells han construït i els detalls de com aquest barri obrer es va fer a si mateix. I els lectors, en general, un acostament a la realitat més a peu de carrer d’un barri exemplar i emblemàtic, des d’una perspectiva integral i sota la forma de biografia social”.