Jordi Marsal, la bombolla anomenada Castor

posted in: General, Societat | 1

Què és el projecte Castor? Que ha suposat o suposarà per la societat de les Terres de l’Ebre? Qui s’amaga al darrere? Per què? A aquestes i altres preguntes va donar resposta d’una manera planera i amena, el nostre ponent d’aquest sopar, Jordi Marsal. Periodista ebrenc amb una gran trajectòria en el seguiment de l’actualitat de les Terres de l’Ebre, i autor de Castor: La bombolla Sísmica. Amb aquest llibre ha volgut treure a la llum tot el que s’amaga al darrere d’aquest projecte, tal com deixa clar amb el subtítol del llibre «El gran negoci gasista de l’oligarquia espanyola sacseja la terra» .

Marsal va saber transmetre amb el seu estil personal, el què el va portar a escriure aquest llibre, com va seguir tot el que envoltava el projecte des de que només era un dibuix en paper fins a la seva paralització, el sismes que va provocar, el seu abandó i pagament de les indemnitzacions milionàries a les empreses promotores.

Els comensals el van seguir amb un gran interès. Tot i ser un tema difícil que ha generat molta controvèrsia i moltes crítiques pel seu final caòtic, aquest periodista va saber fer entendre la magnitud de la tragèdia.

Amb aquest sopar es va encetar el nou format dels sopars-tertúlia amb un aforament reduït a 20 persones.

Castor: La bombolla sísmica

El 2013, una onada de moviments sísmics va sacsejar les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat. Van sonar totes les alarmes i el projecte Castor es va catapultar a les portades dels mitjans. I tot per un magatzem submarí de gas instal·lat vint-i-dos quilòmetres mar endins, davant de Vinaròs i Alcanar, gestat amb “estiuenca nocturnitat” i sens els informes sísmics exigibles, al costat mateix d’una falla de dimensions considerables. Les advertències insistents van ser obviades i els promotors van tirar pel dret, ocultant el fracàs de les proves d’injecció.

 

 

One Response

  1. Hola, això és un comentari:
    Per suprimir un comentari, simplement entreu i mireu els comentaris de les entrades. Allà tindreu una opció per editar o suprimir-los.